Sådan arbejder jeg

Jeg arbejder både med ord, tanker og oplevelser af følelser (kognitiv terapi og gestaltterapi i gensidig befrugtning). Jeg lægger mærke til, “hvad der sker lige nu-og-her”, mens vi er sammen. Det gør jeg for at støtte dig i at mærke dig selv bag det, du fortæller om.

Derfor arbejder vi sammen. Jeg har en viden og en livserfaring, men det er først og fremmest dig, der ved, hvordan du har det. Jeg fortæller, hvad jeg ser, og hvad jeg tænker, men du finder selv ud af, hvad der er sandheden for dig.

Hvis vi opdager undervejs, at du hænger fast i et gammelt mønster, som hele tiden “kører med dig” som fx “Det ender altid med, at det er min skyld”, vil jeg ikke kun lede efter, hvad der mon har sat det i gang. Jeg vil især hjælpe dig med at blive opmærksom på, at det sker.  Måske går der noget tid med det, og måske går der lang tid, før du kan og også tør handle anderledes, men processen er i gang.

Der findes ikke rigtige eller forkerte problemer. Det er kun det enkelte menneske selv, der kan afgøre, hvad problemet er. For andre kan dit problem virke som en bagatel, mens det for dig nærmest gør hverdagen ulidelig. Sådan er det, og sådan skal det være. Ellers var vi alle ens. Det, terapien sigter mod, er, at du “finder dig SELV”, mærker hvad du vil og bliver stærk nok til at føre det ud i livet.

Jeg kan godt finde på at bruge en stor tavle, så vi sammen kan finde hoved og hale på det, du står i. Det skaber nye vinkler, og det giver os noget at holde fast i fra gang til gang, hvis du er inde i et forløb. Jeg tager gerne et billede af det, vi har fået op på tavlen, så du kan få det med hjem.

Referencen er Kvadrantmodellen i Integrativ Gestalt. Er du interesseret i teorien bag denne arbejdsmetode, kan du lytte til en forelæsning af Jan Tønnesvang, professor v. Psykologisk Institut v. Århus Universitet ved at klikke ind på dette Link / eller du kan læse lidt om den på integrativgestalt eller gestalt, hvor psykolog Mikael Sonne udbyder kurser omhandlende Íntegrativ Gestalt. Endelig kan du orientere dig på Getaltteapeutisk Forum, som også er opdateret med de nyeste forelæsninger, konferencer og kurser.