Individuel terapi

Individuel terapi kan eksempelvis handle om en eller flere af følgende:

Stress, angst, depression, ensomhed, indre tomhed, selvværd, jalousi, alkohol, sorg og krise over at have mistet en, man stod nær, svær sygdom hos en selv eller nærmeste familie, overvejelser om skilsmisse eller en svær skilsmisse, der er i gang. Efterhånden ser jeg også par, der har svært ved at tackle forholdet til dine og mine børn og eksmænd og -koner.

Det ser også ud som om, der er et stigende antal mennesker, der føler sig uden for samfundet på den ene eller den anden måde. Det handler ofte om oplevelser af svigt og afvisning. Det handler ofte om følelsen af ikke at slå til. Det handler om selvværd. Der kan ligge meget bag et dårligt selvværd. Noget, jeg ofte støder på, og som viser sig at have haft voldsomme konsekvenser for selvværdet, er mobning i folkeskolen.

Der er også mange, der lider af tvangstanker og tvangshandlinger, men ofte skyldes det langvarige belastninger.

Tvangstanker og tvangshandlinger (også kaldet OCD) kan nemlig være et forsøg på at opretholde en form for kontrol midt i kaos.

Endelig er der mange, der har gået alene med problemerne så længe, at de ender med at føle sig forkerte inden i og som følge deraf oplever uro og angst.

Det handler først og fremmest om, at du kommer til at føle dig tryg i samtalen. Sker det, kan vi lukke verden ude og bare være i det, der sker lige-her-og-nu (også kaldet Mindfulness). Sammen prøver vi at finde ud af, hvad det er for følelser, der dukker op i dig undervejs. Vi prøver også at finde ud af, hvor følelserne kommer fra, og hvad de betyder for dig.

Ofte er vi nødt til at gå tilbage til fortiden for at forstå, hvor mønstret er grundlagt. Det at forstå sig selv, kan lette meget. Men vi skal ikke hænge fast der. Vi arbejder med det på forskellig vis, indtil du kan mærke din indre ro og styrke. Når det sker, kan du leve livet, som det føles mest rigtigt for dig.